Beyninizi Genç Tutmak İçin Yenilikçi Bir Strateji


Neredeyse herkes orta yaşa ulaşmadan önce hafıza kaybının bir çeşidiyle mücadele eder. Hafıza kaybı yaşlanmanın kaçınılmaz sonucu değildir diyor “Hafızanın Kutsal Kitabı”nı yazan Dr. Gara Small. Bunun için gerekli olan bilgiyi de veriyor. Hafıza performansımızı hemen geliştirilebilir ve gelecekteki hafıza gerilemesini uzak tutabilir hatta önleyebiliriz. Kitaptaki bölümler kısaca şöyle

1. Düşündüğünüzden daha fazla kontrol imkânımız var

Beynimiz gerçekten yaşlanıyor mu? Yazar beyinin yaşlanmasıyla savaşmak için asla çok geç ve çok erken değildir diyor. Beyinlerimiz gençleşmez ama iyileşebilir!


2.Mevcut hafızanın ölçümü

Bir hafıza antrenmanı programına başlamak ve mantıklı hedefler koymak için mevcut nesnel ve öznel hafıza yeteneklerimizi ölçmemiz gerekir. Bunlarla ilgili testler kitapta yer almaktadır.


3.Bak, resmini çek, bağlantı kur: üç temel hafıza antrenman becerisi

Öğrenmek istediğiniz şeyi aktif olarak gözlemleyin. Hatırlamak istediğiniz görsel bilginin zihinsel bir resmini yaratın. Resimlere kişisel anlam vermek için ayrıntılar ekleyin. İlk imgeden başlayarak sonraki ile ilişkili olan imgelerle hatırlanacak şeyleri bir zincir içinde ilişkilendirin.


4.Stresi en aza indirin

Çoğumuzun yoğun, yaşamlarımızda yaşadığımız stresi azaltmak ve idare etmek muhtemel beyin yaşlanmasını yavaşlatır.


5.Zihinsel aerobik ile form tutun

Kendimize uygun zorluk derecesinden başlamak önemlidir. Hafıza değerlendirmesindeki puanları zorluk derecesini belirleyecektir. Kitapta bunla ilgili pek çok antrenman var.


6.Hafıza becerilerinizi temelin ötesinde geliştirin

Bak,resmini çek,bağlantı kur çabuk hafıza sonuçları sağlasa da çoğumuz bu beceriyi daha ileri taşımak isteyebiliriz.Uygulamak ve kullanmak isteyebileceğiniz daha ileri hafıza antrenmanları kitapta yer alıyor.

7.Sağlıklı besin diyetine hemen başlayın

Sağlıklı besin diyetine ne kadar erken başlarsak faydalarını o kadar çok toplarız. Kitapta bu diyetle ilgili pek çok bilgi, tarif ve yöntemler var.


8.Beyninizi koruyan bir yaşam tarzı seçin

Doğru şekilde yaşlanıp yaşlanmadığımız büyük ölçüde günlük yaşam tercihlerimizden ve onları yaşadığımız çevreye bağlıdır. Yaşam tarzı ve çevresel faktörler genetik faktörlerden
bir kademe daha önemlidir.

9.İlaçlar hakkında bilgilenin

Önümüzdeki on yıl yeni bilimsel teknolojiler ve eczacılık keşifleri ortaya çıkmaya devam ettikçe beyin yaşlanmasına karşı daha etkili adımlar atılacaktır.Bu ilaçlardan bilgili şekilde
yararlanmalıyız


10.İlk dokuz bölümü unutmayın!

Hiç yorum yok: