Psikolojik Saldırı

Paylaşmak istediğim bir hikaye var. Her ne kadar içerik olarak hoşuma gitmesede çok önemli bir şeyi ortaya koyuyor. Görecelilik!

Bazen yaptığınız şeyler yeterince taktir edilmez. Bunun nedeni o an için için insanların sizin sandığınız kadar ihtiyacı olmaması olabilir. Bu yüzden ya alttaki hikayede olduğu gibi ihtiyaçları olduğunun farkına vardırırsınız veya uygun zamanı bekleyerek tekrar sunarsınız. Bu tamamen sizin seçiminize kalmış...

--------------------------------------

Hikayeye göre, bir Alman, bir İtalyan, bir Fransız ve bir İngiliz aralarında köpeğe hardal yedirmek konusunda iddiaya tutuşurlar.

Alman önceliği alır, hardalı topak yapar ve köpeğin ensesinden tutarak zorla ağzına tıkar. Hayvanın ağzı yandığı için hardalı yemez ve çıkarır.

İtalyan hemen atılır, öyle olmaz der ve hardalı makarna şeklinde ufak parçalar halinde bölerek, köpeğe yedirmeğe çalışırsa da, hayvanın ağzı gene yandığından o da başaramaz.

Fransız da, konuya kendi açısından yaklaşarak, hardalı önce sulandırıp, sos olarak köpeğe yedirmek için uğraşırsa da, bu uygulama ile de bir sonuç alamaz.

Sıra İngilize geldiğinde, İngiliz, önce köpeği okşayarak yanına çeker, sırtını sıvazlar, sonra, hardalı topak yaparak hayvanın poposuna yapıştırır. Köpek ardı yandıkça başlar hardalı yalamaya, kısaca, canı yandıkça yalar, yandıkça yalar ve sonuçta yalaya yalaya hardalı bitirir.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

sonuca ulaşmak da olsa nekadar insanlık dışı bi hikaye!!!!!!! köpeğe faydası ne??????????

Adsız dedi ki...

eh hikayede tam olarak bunu anlatıyor zaten...

gün içinde kimlerin kurbanı oluyor da hardalı yalıyoruz acaba?

en azından düşündürücü